Deze website is opgezet door de Vlaamse Short Mat Bowls Federatie om niet alleen het spel Short Mat Bowls in België te promoten en aan te moedigen, maar ook om informatie te verstrekken aan bestaande clubs en spelers, met nieuws over lokale, nationale en internationale wedstrijden.

Zo organiseert de Federatie jaarlijks de Belgische Kampioenschappen (vier zondagen) en een acht-tal Open Tornooien waar iedereen aan kan deelnemen. U kan de kalender terugvinden onder het menu Kalender. U kan eveneens de resultaten van de Belgische Kampioenschappen, de Open Tornooien en de Club Tornooien terugvinden  onder het menu Competities.

Er zijn momenteel een 17-tal clubs aangesloten bij de Federatie. De contactgegevens van deze clubs kan U terugvinden onder het menu Clubs.

Sinds de Algemene Vergadering van 5 mei 2018, is de naam van de federatie veranderd naar “Vlaamse Short Mat Bowls Federatie vzw”.

Het huidige bestuur is als volgt samengesteld: Voorzitter: Johan Stevens; Ondervoorzitter: Jonathan Payne; Secretaris: Martin Theunissen; Schatbewaarder: Dominique Poot; Commissaris sportief: Roby Vannoppen; Commissaris administratief: René Theunissen; Hoofdscheidsrechter: Martin Theunissen; iedere club mag een bestuurslid afvaardigen op de bestuursvergaderingen en twee stemgerechtigde leden afvaardigen op de Algemene Vergaderingen.

De Vlaamse Short Mat Bowls Federatie heeft ook nog verschillende ere-leden: Ere-schatbewaarder Raoul Hayen voor zijn 10 jaar schatbewaarderschap; Ere-secretaris Jan Gielen voor zijn vele jaren werk als secretaris van de federatie; Ere-voorzitter Ghislain Loix voor zijn 25 jaar voorzitterschap van de federatie en Ere-commissaris administratief Lisette Mandervelt voor haar vele jaren administatief werk bij de organisatie van de Superbowls en Belgische kampioenschappen.

Als U interesse heeft naar de geschiedenis en het ontstaan van de Bowls sport in België, kan U hier klikken.

Over ons