Wereld Kampioenschap 2020 in Herentals

Het Wereldkampioenschap Short Mat Bowls zal plaatshebben van 18 tot 20 maart 2022 in het Sport.Vlaanderen-Sportcentrum te Herentals.

Sporters kunnen terecht in het Sport.Vlaanderen-sportcentrum. Sport.Vlaanderen organiseert in de grote hal van het complex geregeld grote sportevenementen. De ijsbaan is het druk bezochte decor voor publiekschaatsen, maar ook voor ijshockey en kunstschaatsen. De andere openluchtinfrastructuur bestaat uit een atletiekpiste, een verlichte Finse piste, een wielerparcours voor  de Vlaamse Wielerschool, twee basketbalvelden,  een minivoetbalveld en zes kunsttennisbanen.  Aan de poort van het centrum starten ook nog eens bewegwijzerde mountainbike-routes van 12, 27 en 38 kilometer. Er is eveneens een Olympische boogschietstand.

Sport.Vlaanderen heeft in Herentals een sporthotel met 145 bedden. Avontuurlijke sporters kunnen ook de chalets (goed voor 168 bedden) gebruiken.

In het Vlaams Squashcentrum hebben we zes uitstekende squash-courts, twee rainbow-courts specifiek voor initiatie en een glazen court voor topsporters.